Doe mee

Hebben we een match?

Area-M is een project dat ontwikkeld wordt in co-opdrachtgeverschap. Daarom is actief meedenken en -doen een voorwaarde. Een match met de huidige bewoners is dat ook. Deze bewoners, die het plan hebben ontworpen met een architect, vormen samen de community. Zij hebben inmiddels een woning gehuurd.

Waar kun je nog over meedenken?
De inrichting van de buitenruimte en de gezamenlijke werk- en ontmoetingsplek staan nog niet vast. Ook gaan we nog met elkaar in gesprek over het sociale leven op Area-M. Hoe we dat willen (of juist niet), denk aan elkaar ontmoeten, samen de buitenruimte gezellig houden, etc. En welke concrete en uitvoerbare ideeën er leven over duurzaamheid: een auto delen, afval recyclen of een gezamenlijke moestuin aanleggen.

Wat is nog te huur?
De volgende woningen zijn nog te huur:

 • 4 appartementen zonder lift (netto huurprijs € 582,50)
 • 12 appartementen met lift (netto huurprijs € 670)
 • 3 stadswoningen (netto huurprijs € 710,00)


Hoe kun je meedoen?
Ga je wonen op Area-M, dan word je onderdeel van de community. Aangezien de community invulling geeft aan wonen en leven op Area-M, is het belangrijk dat jullie met elkaar een 'match' hebben. Wil jij weten of jij bij Area-M past en andersom? Laten we dan kennismaken met elkaar en kijken of het klikt. Dat doen we op de volgende manier:

1. Schrijf een brief
Ben jij creatief, ondernemend, avontuurlijk? Wil jij jouw kijk op duurzaam leven delen met anderen? Heb je ideeën voor de werk/ ontmoetingsruimte of anderszins over het sociale leven op Area-M? Stuur ons een brief via de mail waarin je ons vertelt waarom jij kiest voor Area-M en wat jij wilt bijdragen aan fijn wonen en leven op Area-M. Als leidraad kun je de volgende zinnen aanvullen:

 • Ik kies voor Area-M omdat….
 • Belangrijke waarden in mijn leven zijn…
 • Ik vind mijzelf creatief en ondernemend want…
 • Wat ik belangrijk vind in mijn contact met andere bewoners op Area-M is…
 • In mijn dagelijks leven ben ik bewust bezig met duurzaamheid want…
 • Voor Area-M heb ik het volgende idee…. (stel iets voor wat je graag zou willen doen op Area-M/ waar je blij van wordt)

 • Op Area-M kiezen we bewust voor een mix van bewoners. Daarom zijn we ook geïnteresseerd in de volgende informatie:
 • je woonsituatie (alleenstaand, samenwonend, getrouwd, kinderen)
 • je studie/ beroep
 • je leeftijd
 • je bruto jaarsalaris
 • voorkeur voor woningtype (stadswoning, appartement zonder lift, appartement met lift)

Stuur je motivatie naar info@area-mroermond.nl. Als jouw profiel past bij Area-M en we denken dat we een 'match' hebben, nodigen we je uit voor een gesprek.

2. Kom langs voor een gesprek
We nodigen je uit voor een gesprek waarin we kennismaken met elkaar en een aantal zaken uitgebreider bespreken. Ook onderzoeken we of de randvoorwaarden voor Area-M in orde zijn. Zo moet je bijvoorbeeld beschikken over voldoende financiële middelen. Als dat in orde is én we hebben een match dan kun je op de volgende manieren mee verder invulling geven aan Area-M:

3. Neem deel aan de werksessies
Je bent van harte welkom om de werksessies bij te wonen en daar je actieve en positieve bijdrage te leveren. De buitenruimte, het sociale leven op Area-M en de invulling van de werk/ ontmoetingsplek passeren in 2019 en 2020 de revue. In de agenda op deze website en op de Area-M Facebookpagina maken wij de data en de onderwerpen bekend.

4. Organiseer een Area-M event
Meedoen kan ook door een event (mee) te organiseren dat in lijn ligt met waar Area-M voor staat. Heb jij een leuk idee voor een activiteit die past bij Area-M? Als het even kan op locatie en waar je de Area-M community actief bij betrekt? Meld je idee dan via info@areamroermond.nl en wij bespreken met jou of het past binnen het concept. De organisatie kun je zelf ter hand nemen. Zo hebben Area-M-ers al een keer een wandeling georganiseerd, een meditatie, een weggeefmarkt en een bring & braai. Kijk hier voor inspiratie.

5. Doe mee aan een online campagne
Blijf ons volgen op social media, onze Facebookpagina en Instagram. Om altijd op de hoogte te zijn van de laatste informatie. Maar ook omdat we je soms via social media uitnodigen om inhoudelijke ideeën te posten over een bepaald thema. Draagt jouw idee inhoudelijk bij dan kun je daar ook eM-punten mee verdienen.

Agenda
Alle bijeenkomsten en events maken wij bekend in onze agenda op deze website en via Facebook.

--------------

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Bij het uiteindelijk tekenen van het huurcontract kunnen we je om aanvullende informatie vragen zoals een verhuurdersverklaring.

Meedoen in vijf stappen!

1. schrijf een brief

2. kom langs voor een gesprek

3. neem deel aan de werksessies

4. organiseer een event

5. doe mee aan een online campagne

Verzamel eM-punten

Doe je actief mee aan Area-M, dan verdien je eM-punten.

Lees meer

Het plan tot nu toe

Lees meer over het plan

Verzamel eM-punten!

Met je actieve bijdrage aan de werksessies, events of bij social media campagnes kun je punten verzamelen. Deze eM-punten geven je voorrang bij de keuze van een woning.