F.A.Q.

Woningen en huurprijzen

Wat voor soort woningen staan er op Area-M?

Op Area-M staan 10 basiswoningen en 6 stadswoningen, 15 appartementen met lift, 4 appartementen zonder lift en 7 Tiny Houses. Meer informatie over de woningen vind je hier. Er is een gezamenlijke werk/ ontmoetingsruimte voor bewoners én een prachtige, groene binnentuin. Een enthousiaste community van toekomstige bewoners heeft in verschillende ontwerpsessies met de architect gekeken naar de architectuur, de gevels, de materialen en de indeling van het terrein en de woningen.

Wat is de huurprijs?

Alle woningen vallen binnen de grenzen van de sociale huur. De exacte huurprijzen verschillen per woningtype. Alle info daarover vind je bij Wonen op Area-M. Zit je wat inkomen betreft boven de sociale huurgrens dan maak je nog steeds kans. Een match met Area-M is wat telt.

Welke woningen zijn nu nog beschikbaar?

Op deze pagina vind je informatie over welke woningen beschikbaar zijn. Je kunt ook altijd laten weten dat je geïnteresseerd bent. Kijk hier hoe je dat kunt doen.

Kan ik huurtoeslag aanvragen voor de woningen op Area-M?

Voor elke woning op Area-M kan huurtoeslag worden aangevraagd. Hier kun je berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Hoe duurzaam zijn de woningen?

De woningen zijn zeer energie zuinig. De woningen zijn gasloos en ze verbruiken over het hele verbruiksjaar net zoveel energie als er op een duurzame manier wordt opgewekt. De woningen worden warm gehouden door warmtepompen en er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen.

Over Area-M

Wat houdt Area-M in?

Area-M zijn woningen in de sociale huur die door de bewoners zelf ontworpen zijn. Dichtbij het centrum van Roermond, aan de rand van de Kapel, in de Prinses Alexiastraat. De ideale locatie voor wie houdt van wonen dichtbij de stad en met alle voorzieningen op loopafstand. Het project is een initiatief en eigendom van woningcorporatie Wonen Zuid.

Waar ligt Area-M?

Aan de Prinses Alexiastraat, dicht bij de Kapellerlaan en de binnenstad van Roermond. Op de plek van de voormalige Campinafabriek die heel Nederland van boter, kaas en eieren voorzag.

Wat typeert Area-M?

Area-M is een uniek project in de sociale huur. De locatie is het terrein van de voormalige Campinafabriek langs de IJzeren Rijn. Een plek met historie en een eigen identiteit. De bewoners van Area-M hebben het plan samen met de architect ontworpen. Area-M staat voor inspireren, ondernemen en spontane ontmoetingen. Iedereen is gelijk en respecteert elkaars vrijheid. Creativiteit wordt toegejuicht en ondernemen zit in het bloed van Area-M.

Voor wie is Area-M?

Area-M is een project voor mensen die creatief, ondernemend en avontuurlijk zijn ingesteld. Die houden van een actief leven buitenshuis met de stad op steenworp afstand. Die de rust opzoeken in hun eigen woning, want privacy en je eigen leven zijn belangrijk. Keuzes die ze maken mogen anders dan anders zijn. Creativiteit en duurzaamheid zijn belangrijk net als respect hebben voor elkaar. Een mix van jong en oud, single of samenwonend, gezinnen met kleine of al grotere kinderen.

Ik ben ondernemer. Is Area-M ook iets voor mij?

Ja! Area-M biedt veel mogelijkheden voor jou als ondernemer. Onder de huidige bewoners zitten verschillende ondernemers die vanuit hun eigen huis of een gezamenlijke plek willen werken. Dat heeft geleid tot het idee van een Work-Area. Ben je ondernemer en heb je interesse in Area-M, laat het ons dan even weten via info@area-mroermond.nl.

Overig

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Persoonsgegevens die via deze website gegenereerd worden, worden enkel en alleen gebruikt door Wonen Zuid. Gegevens worden niet aan derden verstrekt en niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het veranderen of verwijderen van alle persoonlijke informatie die op een moment aan ons is verstrekt. Lees voor meer informatie ook onze Privacy Policy.

Vragen?

Heb je vragen, tips, ideeën of wil je iets kwijt? Dan kun je het beste contact met ons opnemen via info@area-mroermond.nl. Iemand van het Area-M team zal dan zo snel mogelijk je vraag beantwoorden.