Leven op Area-M

Area-M is wonen. In je eigen thuis, met tuin of balkon. Omdat je nu eenmaal op je eigen leven gesteld bent. Maar Area-M is meer dan dat. Het is ook zorgen voor een fijne leefomgeving, zonder dat je die privacy of je vrijheid verliest. Omdat je een goede woonsfeer belangrijk vindt, oog hebt voor anderen om je heen en daar je steentje aan bij wilt dragen.

Leven op Area-M doe je met betrokkenheid, humor, flexibiliteit en respect naar elkaar. Als je wilt, is er altijd wel iets te beleven op Area-M. Je haakt aan, zwaait weer af, of je organiseert zelf.

Op Area-M kun je:

  • Je eigen groenten kweken
  • Samen braaien
  • Film kijken onder de sterren, in de tiny outdoor cinema
  • Gereedschap (uit)lenen
  • Een auto delen
  • Een feestje houden
  • Mediteren in de tuin, alleen of met je buren

Maak kennis met Area-M-ers van het eerste uur. Lees hun verhalen. Spreekt het je aan? Kijk dan hier hoe je deel kunt nemen aan dit bijzondere woonproject.

John Man

John Man

Bijna een kwart eeuw runde John Man een Bed & Breakfast in het Roermondse Asselt voordat hij besloot zijn leven over een andere boeg te gooien. Nu hij in de 70 is, mag het wel een tandje minder. Hij koos voor Area-M. Wel de inspanning van samen je woonomgeving vormgeven en prettig houden, en toch alle vrijheid en privacy om je eigen ding te doen.

Anne-Marie van Rijn

Anne-Marie van Rijn

Anne-Marie van Rijn heeft het druk. Haar nieuwe collectie handgemaakte kinderkleding is net uit. Sinds 2016 runt ze haar eigen bedrijfje, genoemd naar zoontje Juul. De verkoop gaat voornamelijk online via justjuul.nl. Naailes heeft Anne-Marie nooit gehad. Ze kreeg een naaimachine cadeau en daar ging ze mee experimenteren. Ook in kleding ontwerpen is ze autodidact. “Met filmpjes op You Tube kom je een heel eind.”

Jefte Cobben

Jefte Cobben

Ze is net aangenomen als etaleur bij kledingwinkel Zara in Maastricht. Haar op het lijf geschreven. In deze baan kan Jefte Cobben helemaal uit de voeten met haar creativiteit en passie voor mode. Voordat ze weer in Roermond kwam wonen, volgde ze een schoenen- en lederwarenopleiding in Boxtel en de Fashion & Design Academy in Amsterdam.

Rian Crins

Rian Crins

Een creatieve duizendpoot die de wereld een beetje mooier wil maken. Dat is zoals Rian Crins zichzelf omschrijft. Dat doet ze met haar bedrijven, haar talloze creatieve bezigheden en haar bijdrage aan wonen op Area-M. ‘Wat wil ik met mijn leven?' en 'Waar word ik blij van?’ zijn de graadmeter voor de keuzes die ze maakt.

Errol Nijsen

Errol Nijsen

Door zijn werk met vluchtelingen en de vele reizen die hij gemaakt heeft, besefte Errol dat we in het Westen weliswaar een luxepositie hebben, maar ook sociaal arm zijn. Hij zei zijn koophuis vaarwel en na een poosje in een anti-kraakwoning belandde hij op Area-M. “Het wonen in een community vind ik echt een eye-opener, meer gemeentes zouden dit moeten doen.”

Bjorn Smeets

Bjorn Smeets

Zijn vrienden zijn best een beetje jaloers. Een hele woning voor jezelf, met balkon, aan de rand van de stad, uitkijkend op het groen en nog betaalbaar ook. Bjorn Smeets is een van de bewoners van Area-M en gaat er voorlopig niet meer weg. Want behalve een fijne woning, ingericht met hulp van zijn zus en moeder ‘die een goed gevoel hebben daarvoor’, is hij blij met het concept van een community. “Voor mij is het niet belangrijk waar ik woon, maar met wie.”

Wil jij ook op Area-M wonen?

Bekijk onze woningen