Hebben wij een match?

Heb jij interesse in een woning op Area-M of wil jij je interesse kenbaar maken voor de toekomst, dan kan dat. Hier lees je hoe. We houden vervolgens jouw gegevens in onze database.

-----------

Area-M is een project dat ontwikkeld en ontworpen is door de toekomstige bewoners, samen met een architect. Deze bewoners vormen de community en wonen inmiddels op Area-M. Wil jij aansluiten bij Area-M dan is meedenken en -doen een voorwaarde. Een match met de huidige bewoners is dat ook.

Wil jij weten of Area-M bij jou past en andersom? Laten we dan kennismaken met elkaar en kijken of het klikt. Dat doen we op de volgende manier:

1. Meld je aan voor de mailinglist via info@area-mroermond.nl
Hiervoor geef je je naam, telefoonnummer en e-mailadres aan ons door. En als je al een voorkeur hebt voor een bepaald woningtype, dan kun je dat ook vermelden. Komt er een woning vrij of is er nieuws, dan hoor je het als eerste.

2. Kom naar het inloopmoment in de Work-Area
Vanaf 1 augustus 2022 kun je elke eerste maandag van de maand vanaf 20.30 uur terecht in de Work Area. Bewoners zijn hier aanwezig en kunnen je alles vertellen over het leven op Area-M. Dus én je vragen worden beantwoord, én jullie kunnen kijken of het klikt. Een toffe kans dus!

3. Schrijf een motivatie brief: waarom wil jij wonen op Area-M?
Stuur ons jouw motivatie waarin je ons vertelt waarom jij kiest voor Area-M en wat jij wilt bijdragen aan fijn wonen en leven op Area-M

Ben jij creatief, ondernemend, avontuurlijk? Wil jij jouw kijk op duurzaam leven delen met anderen? Heb je ideeën voor de gezamenlijke ontmoetingsruimte of over het sociale leven op Area-M? Dat mag je allemaal in jouw motivatiebrief verwerken. We willen graag weten waarom jij kiest voor Area-M en wat jij wilt bijdragen aan fijn wonen en leven op Area-M. Als leidraad kun je de volgende zinnen aanvullen:

 • Ik kies voor Area-M omdat….
 • Belangrijke waarden in mijn leven zijn…
 • Ik vind mijzelf creatief en ondernemend want…
 • Wat ik belangrijk vind in mijn contact met andere bewoners op Area-M is…
 • In mijn dagelijks leven ben ik bewust bezig met duurzaamheid want…
 • Voor Area-M heb ik het volgende idee…. (stel iets voor wat je graag zou willen doen op Area-M/ waar je blij van wordt)

Ook zijn we er benieuwd naar wat jij Area-M komt brengen. En wat kom je halen? Vertel het ons!

Op Area-M kiezen we bewust voor een mix van bewoners. Daarom zijn we ook geïnteresseerd in de volgende informatie.

 • je woonsituatie (alleenstaand, samenwonend, getrouwd, kinderen)
 • je studie/ beroep
 • je leeftijd
 • je bruto jaarsalaris
 • je telefoonnummer
 • voorkeur voor woningtype

4. Stuur ons een aantal documenten toe
Er zijn een aantal criteria waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen de woning. Voldoe je hier niet aan dan heeft het helaas geen zin je motivatie op te sturen. Daarom is het fijn als je ons meteen al een aantal documenten toestuurt via info@area-mroermond.nl. Het gaat om de volgende documenten.

 • Inkomensverklaring 2020 of 2021; Een inkomensverklaring kunt u downloaden via www.belastingdienst.nl (DigiD nodig) of gratis aanvragen bij de Belastingdienst via 0800-0543. Houd in dat geval uw persoonsnummer/ BSN bij de hand (dit staat op w identiteitsbewijs). Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat u de inkomensverklaring met de post thuis ontvangt.
 • Drie recente loonstroken/ uitkeringsspecificaties
 • Historische adressenoverzicht; deze is op te vragen via www.mijnoverheid.nl (DigiD vereist): een print screen van het BRP overzicht is voldoende.
 • Verhuurdersverklaring van uw huidige/ laatste verhuurder;
 • Indien er sprake is van bewind voering: beschikking bewind;

5. De toewijzingscommissie van Area-M kiest de best passende kandidaat
Uit alle belangstellenden kiezen wij drie kandidaten waarvan wij denken dat ze het beste passen op Area-M. De toewijzingscommissie van Area-M bepaalt uiteindelijk aan wie de woning wordt toegewezen. Dat zou jij dus zomaar kunnen zijn.

--------------

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Bij het uiteindelijk tekenen van het huurcontract kunnen we je om aanvullende informatie vragen zoals een verhuurdersverklaring.

Een woning die bij je past

Houd er bij je voorkeur voor een woning rekening mee dat Wonen Zuid passend moet toewijzen volgens de regelgeving. Dat betekent dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen zoals gezinssamenstelling, inkomen en leeftijd. Meer hierover kun je lezen in de folder 'Een woning kiezen die bij je past'. Hierin staat ook een handige vragenlijst die je snel inzicht geeft in wat voor jou mogelijk is.

Lees hier de folder!